Επιλεγμένα

Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο αναζητά γιατί μερικές γυναίκες πληρώνουν για σεξ

Από στις 25 Μαΐου 2015

Οι γυναίκες στη Βρετανία πληρώνουν για σεξουαλικές υπηρεσίες επειδή θέλουν πολύ σεξ, είτε είναι πάρα πολύ απασχολημένες για σχέσεις ή δεν θέλουν να έχουν μια συμβατική σχέση. Αυτά είναι τα αρχικά ευρήματα μιας νέας μελέτης που έχει ξεκινήσει μεταξύ γυναικών που αγοράζουν σεξουαλικές υπηρεσίες. Η μελέτη, με επικεφαλείς την Dr Sarah Kingston του Πανεπιστημίου του Lancaster, και την Dr Natalie Hammond του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Manchester, ενδεχομένως να είναι μια από τις βαθύτερες αναλύσεις του θέματος που έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ερευνητές συνομίλησαν με 21 συνοδούς, στο Ηνωμένο Βασίλειο, που πληρώνονται για τις σεξουαλικές υπηρεσίες τους. Τώρα θέλουν να μιλήσουν τις γυναίκες πελάτες τους για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις εμπειρίες των γυναικών που πληρώνουν για σεξ. Τα πρώιμα ευρήματά τους αποκαλύπτουν ότι οι γυναίκες που πληρώνουν για σεξ προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες τις ηλικίες, αν και υπάρχει μια κοινή τάση, αυτή της ηλικίας: οι γυναίκες βρίσκονται στα τριάντα τους ή τα σαράντα τους.

Οι συνοδοί υποδεικνύουν ότι ορισμένη από τη γυναικεία πελατεία τους μπορεί να μη θέλει, ή να μην έχει χρόνο για, μια σχέση. Οι ερευνητές έχουν επίσης διαπιστώσει ότι μερικές γυναίκες πληρώνουν για σεξουαλικές υπηρεσίες, ενώ είναι σε μια σχέση, για διέγερση και για να εμπλουτίσουν τις ερωτικές τους ζωές με τους υπάρχοντες συντρόφους. Η μελέτη ανακάλυψε ότι κάποιες γυναίκες που πληρώνουν για σεξ πέρνουν τον έλεγχο της κατάστασης, υποστηρίζοντας τις σεξουαλικές επιθυμίες τους εκ των προτέρων, ενώ άλλες προτιμούν μια πιο φυσική εξέλιξη των γεγονότων, ξεκινώντας με ένα ποτό στην αρχή ή μασάζ.

Η Dr Kingston, Λέκτορας Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Lancaster, με ερευνητικά ενδιαφέροντα για τη βιομηχανία του σεξ, την πολιτική και το δίκαιο, εξήγησε: «Έχουμε φτάσει σε μερικά συναρπαστικά πρώιμα συμπεράσματα, αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Επιδιώκουμε να διερευνήσουμε τα κίνητρα και τις εμπειρίες των γυναικών που κάνουν κράτηση για συνοδούς: ποιος και από πού αγοράζει σεξ και να διερευνήσουμε πώς γίνεται η διαπραγμάτευση για τη σωματική και σεξουαλική ασφάλεια. Η μελέτη περιλαμβάνει συνεντεύξεις με άνδρες, γυναίκες, τραβεστί και τρανσέξουαλ, που πωλούν σεξουαλικές υπηρεσίες σε γυναίκες, καθώς και γυναίκες που αγοράζουν σεξουαλικές υπηρεσίες».

«Θελήσαμε ακόμα να μιλήσουμε με γυναίκες που αγοράζουν σεξουαλικές υπηρεσίες. Αυτό θα είναι απολύτως εμπιστευτικό και δεν θα ταυτοποιείται με κανένα τρόπο. Συνεντεύξεις από το τηλέφωνο και το Skype ήταν οι πιο διαδεδομένες μέχρι σήμερα και είμαστε ευέλικτοι στις μεθόδους. Μιλώντας άμεσα με τις γυναίκες θα μας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς και γιατί συμμετέχουν σε αυτή τη δραστηριότητα».

Η ομάδα εξήγησε: «Μερικοί από τους συμμετέχοντες μας λένε ότι οι περισσότερες από τις γυναίκες που αγοράζουν σεξ είναι επαγγελματίες, μερικές από τις οποίες μπορεί να θέλουν απλά μια ευχάριστη σεξουαλική εμπειρία. Η πληρωμή ενός συνοδού περιγράφεται ως ένας τρόπος για την εξασφάλιση διακριτικότητας, σε αντίθεση με άλλους τρόπους εξασφάλισης σεξουαλικών επαφών».

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γυναίκες ήταν πολύ συγκεκριμένες σχετικά με τις υπηρεσίες που απαίτησαν. Αυτό διασταυρώθηκε σε ορισμένες συνεντεύξεις με συνοδούς, οι οποίοι είχαν κρατήσει σημειώσεις για μια προς μια από τις γυναίκες. Συνοδοί μεταφέρουν πώς γυναίκες με συγκεκριμένες απαιτήσεις στέλνουν με email τις προσδοκίες τους, εν όψει της συνάντησης. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες, επίσης, πληρώνουν για κάτι περισσότερο από τη σεξουαλική επαφή, μπορεί να πάνε για ένα ποτό ή ένα γεύμα με το συνοδό τους, πριν προχωρήσουν σε σεξουαλική επαφή, την οποία κάποιοι συνοδοί περιγράφουν ως «εμπειρία ερωτικού συντρόφου».

«Είναι επίσης εμφανές ότι οι γυναίκες αγοράζουν σεξουαλικές υπηρεσίες ως μέρος ενός ζευγαριού. Η πλειοψηφία των συνοδών που είπαν στις συνεντεύξεις ότι βλέπουν ζευγάρια, δήλωσαν ότι έγινε κράτηση για τακτική διέγερση και διασκέδαση ή απλά για μια σχέση απόλαυσης. Στα ζευγάρια, ορισμένοι άνδρες εμφανίστηκαν πιο νευρικοί από τις γυναίκες συντρόφους τους».

Πηγή: Lancaster University

Egno Editorial

Το Editorial Team του egno. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.