Επιλεγμένα

Την πρώτη της αποστολή προς το φεγγάρι και πίσω εκτόξευσε η Κίνα

Από στις 24 Οκτωβρίου 2014

Το πρώτο διαστημικό σκάφος της που θα ταξιδεύσει ως το φεγγάρι και θα στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Γη εκτόξευσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής η Κίνα.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον μεγάλα βήματα του φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος του Πεκίνου, που έχει ως κύριο στόχο να στείλει επανδρωμένα σκάφη στην επιφάνεια του μοναδικού φυσικού δορυφόρου της Γης μετά το 2020.

Το μη επανδρωμένο και ανώνυμο διαστημόπλοιο θα ταξιδεύσει γύρω από τη Σελήνη και στη συνέχεια θα επιστρέψει στον πλανήτη μας, εισερχόμενο εκ νέου στη γήινη ατμόσφαιρα και πραγματοποιώντας προσγείωση.

Η αποστολή αναμένεται να διαρκέσει οκτώ ημέρες και το σκάφος θα φτάσει σε απόσταση ως και 413.000 χιλιόμετρα από τη Γη, σύμφωνα με την Κρατική Διοίκηση για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και τη Βιομηχανία για την Εθνική Άμυνα.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Xinhua, το σκάφος θα εισέλθει στην γήινη ατμόσφαιρα με ταχύτητα 11,2 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο προτού επιβραδύνει και προσγειωθεί στην Εσωτερική Μογγολία.

Στην αποστολή θα δοκιμαστεί η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για το Chang’e-5, το τέταρτο μη επανδρωμένο σκάφος που θα στείλει η Κίνα στο φεγγάρι για να συγκεντρώσει δείγματα από το έδαφος του φυσικού δορυφόρου. Η εκτόξευσή του αναμένεται το 2017.

Πηγή: skai

Egno Editorial

Το Editorial Team του egno. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.