Επιλεγμένα

Plant Power: Ενέργεια από τα φυτά για να ηλεκτροδοτήθούν φωτεινοί σηματοδότες, Wi-Fi και κινητά τηλέφωνα

Από στις 20 Ιανουαρίου 2015

Τα φυτά παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα η ενέργεια αυτή προκύπτει ως παραπροϊόν της φωτοσύνθεσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι, το φως, το διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Η Plant-e είναι μια εταιρία που οικοδομήθηκε γύρω από αυτή την πιθανή πηγή ηλεκτρικής ενέργειας και σκοπεύει να δημιουργήσει προϊόντα που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τα φυτά. Βάσει μιας φυσικής διεργασίας τα ηλεκτρόνια συλλέγονται από το έδαφος και η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται καθώς τα φυτά συνεχίζουν να αναπτύσσονται κανονικά. Η προσέγγιση που χρησιμοποιεί η εταιρία δεν απαιτεί την καταστροφή του φυτού προκειμένου να αξιοποιηθεί η ενέργεια του.

Η ομάδα που ασχολείται με το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι ενθουσιασμένη για το γεγονός ότι η ενέργεια δεν είναι μόνο ανανεώσιμη και βιώσιμη, αλλά δυνητικά διαθέσιμη σε όλους. Στις αστικές περιοχές η στέγες των κτηρίων και των σπιτιών είναι κατάλληλες για προγράμματα τέτοιου είδους. Καθώς τα φυτά αναπτύσσονται παράγουν περισσότερα σάκχαρα από αυτά που χρειάζονται, η ποσότητα που περισσεύει διοχετεύεται πίσω στο έδαφος και διασπάται απελευθερώνοντας πρωτόνια και ηλεκτρόνια. Η ηλεκτρική ενέργεια συλλέγεται με τη τοποθέτηση ηλεκτροδίων στο χώμα που περιβάλει τα φυτά.

Η εταιρία ελπίζει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία κάποια μέρα θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε φτωχές περιοχές σε όλο τον κόσμο όπου η χλωρίδα βρίσκεται σε αφθονία όπως σε ορυζώνες ή κοντά σε υγροτόπους. Εάν το κόστος του εγχειρήματος καταστεί βιώσιμο τότε η Plant-e θα είναι σε θέση να παρέχει καθαρή ενέργεια σε ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις το ποσοστό αυτό φτάνει το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Πηγή: Plant-e

Egno Editorial

Το Editorial Team του egno. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.