Επιλεγμένα

7 Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος (στον ουρανό της Αθήνας) το διήμερο 20-21 Νοεμβρίου 2016

Από στις 20 Νοεμβρίου 2016

Ο Ερμής, θα δύσει στις 05:48 το απόγευμα της 20ης Νοεμβρίου και θα ανατείλει στις 08:28 το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου. Είναι φανερό ότι είναι δύσκολο να τον δείτε αφού απέχει ελάχιστα από τον Ήλιο. Τέλος πάντων όταν θα δύει θα βρίσκεται σε κατεύθυνση Δυτικά-Νοτιοδυτικά και λίγο πριν, θα τον συναντήσετε (σιγά μην το κάνετε) σε ύψος 2 μοίρες από τον ορίζοντα σε κατεύθυνση Δυτικά-Νοτιοδυτικά.

Η Αφροδίτη, θα δύσει στις 07:46 το απόγευμα της 20ης Νοεμβρίου και θα ανατείλει στις 10:34 το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου. Επομένως, ο πλανήτης φαίνεται έντονα σε κατεύθυνση Δυτικά-Νοτιοδυτικά μετά τη δύση του Ήλιου. Το πλανήτη μπορείτε να τον δείτε άνετα.

Ο Άρης, θα δύσει στις 10:08 το βράδυ της 20ης Νοεμβρίου και θα ανατείλει γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τον παρατηρείτε συνεχώς μετά τη δύση του Ήλιου, τότε θα τον βρείτε σε ύψος γύρω στις 30 μοίρες από τον ορίζοντα, σε κατεύθυνση από νότια στην αρχή και νότια-νοτιοδυτικά στη συνέχεια και νοτιοδυτικά αργότερα για να δύσει σε κατεύθυνση Δυτικά-Νοτιοδυτικά. Έχετε μπόλικο χρόνο για παρατήρηση αυτού του ντροπαλού (πιάσατε το υπονοούμενο) πλανήτη.

Ο Δίας, έδυσε ήδη στις 03:10 το απόγευμα της 20ης Νοεμβρίου και θα ανατείλει γύρω στις 03:33 πριν από το ξημέρωμα της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου. Θα τον δείτε μετά από την ανατολή του προς τα ανατολικά, μέχρι να ανατείλει ο Ήλιος, οπότε θα μπορείτε να παρατηρήσετε τον πλανήτη προς την κατεύθυνση Ανατολικά-Νοτιοανατολικά. Μετά θα ανατείλει ο Ήλιος, οπότε … καταλαβαίνετε.

Ο Κρόνος, θα δύσει στις 06:19 το απόγευμα της 20ης Νοεμβρίου και θα ανατείλει γύρω στις 08:33 το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου. Μπορεί να τον δει κάποιος/α μόλις για λίγο, εκεί, κατά το σούρουπο στη δύση του Ήλιου, κοντά στον ορίζοντα σε κατεύθυνση Δυτικά-Νοτιοδυτικά. Μετά … δεν έχει μετά, τον χάνετε.

Ο Ουρανός, ανέτειλε ήδη στις 03:17 το απόγευμα της 20ης Νοεμβρίου και θα δύσει στις 04:09 πριν από το ξημέρωμα της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να τον παρατηρήσετε σχεδόν όλο το βράδυ. Στις 09:43 θα είναι στο ψηλότερο σημείο του στον ουρανό, σε ύψος 60 μοίρες, σε κατεύθυνση Νότια. Θα κινείται από Νοτιοανατολικά προς Νοτιοδυτικά, για να δύσει προς τα Δυτικά.

Ο Ποσειδώνας, τέλος, ανέτειλε ήδη στις 01:35 λίγο μετά το μεσημέρι της 20ης Νοεμβρίου και θα δύσει γύρω στις 00:43 λίγο μετά τα μεσάνυχτα προς τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Θα φθάσει στο υψηλότερο σημείο, σε 43 μοίρες, σε κατεύθυνση Νότια στις 07:09 το απόγευμα της Κυριακής. Μετά θα κινηθεί προς Νοτιοδυτικά και θα δύσει στα Δυτικά. Μπορεί κάποιος/α να παρατηρήσει τον πλανήτη για περισσότερο από 7 ώρες μετά τη δύση του Ήλιου.

Egno Editorial

Το Editorial Team του egno. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.