Επιλεγμένα

ΕΙΔΗΣΗ: Πώς πολεμά το ανοσοποιητικό μας σύστημα εναντίον του νέου κορωνοϊού χαρτογράφησαν Αυστραλοί Επιστήμονες

Από στις 17 Μαρτίου 2020

Επιστήμονες στην Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι έχουν ταυτοποιήσει και χαρτογραφήσει τον τρόπο με τον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου μάχεται κατά του νέου κορωνοϊού, Covid-19. Η έρευνά τους, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Nature Medicine» σήμερα Τρίτη, δείχνει ότι οι ασθενείς αναρρώνουν από τον κορωνοϊό όπως αναρρώνει κι ένας ασθενής της εποχικής γρίπης.

Για πρώτη φορά η έρευνα των Αυστραλών ταυτοποίησε τέσσερις τύπου κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που βγήκαν μπροστά για να πολεμήσουν τον Covid-19. Οι ερευνητές εντόπισαν τα εν λόγω κύτταρα παρατηρώντας και παρακολουθώντας μια ασθενή με ήπια συμπτώματα του νέου κορωνοϊού χωρίς υποκείμενα νοσήματα ή άλλα προβλήματα υγείας. Η ασθενής ήταν μια γυναίκα 47 ετών από την Ουχάν της Κίνας που νοσηλεύτηκε στην Αυστραλία. Ανάρρωσε σε 14 ημέρες. Ελέγχθηκε στο σύνολό της η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος της ασθενούς. Τρεις ημέρες, μάλιστα, πριν από την ανάρρωσή της οι γιατροί εντόπισαν αυτά τα κύτταρα στο αίμα της. Είναι τα ίδια κύτταρα που εμφανίζονται σε ασθενείς με την εποχική γρίπη που καταφέρνουν να γίνουν καλά και να αναρρώσουν.

Η έρευνα για το πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα απέναντι στον νέο ιό είναι καθοριστική για την ανάπτυξη του εμβολίου.

Διαβάστε τη μελέτη: Breadth of concomitant immune responses prior to patient recovery: a case report of non-severe COVID-19

Πηγές: Athensvoice, BBC, Nature Medicine

EGNONEWS