Επιλεγμένα

Η ESA αναζητά νέους αστροναύτες – ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι λάβετε θέση

Από στις 8 Φεβρουαρίου 2021

Για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) αναζητά νέους αστροναύτες. Τα νέα μέλη θα συνεργαστούν με τους αστροναύτες της ESA, καθώς η Ευρώπη εισέρχεται σε μια νέα εποχή εξερεύνησης του διαστήματος. Χρονική αφετηρία είναι η 31η Μαρτίου 2021, οπότε και ανοίγουν οι θέσεις για νέους αστροναύτες. Η ESA ενθαρρύνει ιδιαιτέρως να υπάρξουν αιτήσεις για τις συγκεκριμένες θέσεις και από γυναίκες, καθώς ο οργανισμός επιδιώκει ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων στις τάξεις του.

Ο Γενικός Διευθυντής της ESA Jan Wörner δηλώσει: «Χάρη στην ισχυρή εντολή των κρατών μελών της ESA κατά το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο μας το 2019, η Ευρώπη παίρνει τη θέση που της αναλογεί στην εξερεύνηση του διαστήματος. Για να προχωρήσουμε πιο πέρα από ποτέ, χρειάζεται να διευρύνουμε το όραμά μας όπως ποτέ ξανά. Η συγκεκριμένη διαδικασία προσλήψεων αποτελεί το πρώτο βήμα και ανυπομονώ πραγματικά να δω την εξέλιξη του Οργανισμού, σε όλους τους τομείς της εξερεύνησης του διαστήματος και της καινοτομίας, σε συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους μας, τα προσεχή έτη».

«Η εκπροσώπηση όλων των τμημάτων της κοινωνίας μας αποτελεί ανησυχία την οποία λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη», αναφέρει ο David Parker, Διευθυντής Ανθρώπινης και Ρομποτικής Εξερεύνησης της ESA. «Η ποικιλομορφία στην ESA δεν πρέπει να αφορά μόνο την καταγωγή, την ηλικία, το υπόβαθρο ή το φύλο των αστροναυτών μας, αλλά ενδεχομένως και τις σωματικές αναπηρίες. Για να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα, παράλληλα με την πρόσληψη αστροναυτών, εγκαινιάζω το Parastronaut Feasibility Project – ένα καινοτόμο πρόγραμμα που ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να υλοποιηθεί».

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις θέσεις εργασίας διαρκεί από τις 31 Μαρτίου έως τις 28 Μαΐου 2021 και η ESA θα εξετάσει μόνο τις αιτήσεις που θα υποβληθούν στον ιστότοπο ESA Career εντός του συγκεκριμένου διαστήματος των οκτώ βδομάδων. Κατόπιν, θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής που αποτελείται από έξι στάδια, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2022.

Πηγή: ESA

EGNONEWS